VÄLKOMMEN TILL KÖPINFOsmile

 

KÖPINFO

 

 
När du köper en kanin av oss får du en kanin som är väl ompysslad av både vuxna och barn. laughing

Föräldrana måste ha det yttersta ansvaret KANINEN ska bli hela familjens ansvarsmile

Dom behöver pälsvård, en stor bur med hage till. Om kaninen ska bo ute året om ska dom vara två stycken (minst), annars blir dom lätt deprimerade och även understimmulerade. rekomenderar hona och hane. två honor bråkar samt två hanar. honor och hanar bör kastreras om dom inte ska ha kull ,för rumsrenhet och hormoner och även att så att dom inte får livmodercancer (gäller honan) blir då något större dyrare ingrepp än på en hane.

om du ej köper två samtidigt så börja med en hane då man kastrerar honom vid sex månaders ålder och sen kan man ta dam sällskap två veckor efter kastrering. 

OM DU KÖPER KANIN PÅ HÖSTEN OCH VILL HA DOM BOENDE UTE TÄNK PÅ DETTA. NI/ DU behöver hitta en hane som är redo för kastrering OMGÅENDE SENAST I OKT OM dom ska bo ute på vintern TILLSAMMANS OCH VÄRMA VARANDRA ,så ATT MAN INTE riskerar att hanen tappar sin vinter päls och kan då inte bo ute på vintern. tar man båda samtidigt rek att sära på dom vid 3 månaders ålder, och man kan gränsa av buren så dom ser varandra.tre honor funkar också då blir dom som en liten koloni. kaninugen  är redo mellan 8 till tio veckor då kaninungar är känsliga kan dom inte flytta tidigare än 8 veckor.

En vuxen måste dela ansvar för kaninen samt kammning och borstning.

Jag vill att dom hamnar i varaktiga hem. Om något händer så att kaninen måste flytta vill jag bli informerad eller ta tillbaks den. 

Om kaninen blir sjuk och dör plötsligt inom någon månad så får man en ny kanin. Ibland kan det vara något medfött fel. Betalar ej pengar tillbaka. 

Kan även ta emot kaniner som är köpta av mig i mån av plats, men betalar inga pengar tillbaka.

Kaninen hämtas efter överenskommelse, annars blir kaninen åter till salu.

    

Säljer till nyvarande ägare , inte för att ge bort till någon annan familj eller person.

Man ska även tänka på att fluffisen kan bli 8 till 12 år. Det är alltså ingen leksak som man tröttnar på efter tag. Dom blir väldigt personliga, roliga och kan lära sig mycket trix

Köp inte en kanin om det finns allergier i familjen. 

Att köpa en kanin i födeldagspresent är ok ,men att inte hämta samma dag och att kaninen hamnar i ett kalas ,cryär inte bra för den lilla kaninbebisen då dom kan bli väldigt stressade och det kan bli konsekvenser.

Bilder och film kan fås då jag inte helst tar emot besök. på grund av risker att sjukdomar kan tas med under skorna samt att min tid går åt att sköta kaninerna på helgerna. har ett vanligt jobb på vardagarna.smile

skötselråd och en liten foderpåse. Kollar alltid att kaninen är frisk när den lämnar gården, annars stannar den kvar ett tag till om det inte är något allvarigare. Kaninerna är bettfelskontrollerade, nyfrissadade & har även klippta klor. Rasen i sig är i sin natur en snäll go kanin.

 

Om du vill tinga en kanin som vi kommit överens om, tar vi halva kaninens pris i handpenning, När ni tingar kaninen
skriver ni kaninens namn i swish meddelandet. 

swich nr 1234989695 (glöm inte att  meddela mig när du tingat så jag kan boka kaninen till er.

Kaninen är ej tingad förrän handpenningen är betald.  Vi håller inte på kaniner när det inte är tingade. Handpenningen måste vara betald.

Ni måste ange kaninens namn vid tingning. Resten av summan betalas vid leverans av kaninen. om kaninen stannar längre än vad vi kommit överens om så tillkommer en avgift på 200 kr per påbörjad vecka. 

HÄMTNING/ÖVERLÄMNING när ni tingat kaninen kommer vi överens om när kaninen kan flytta, då mina dagar inte är sig lika så betämmer vi så nära hämtning som möjligt.(ej flera veckor innanembarassed) när överlämning sker behövs det att vi checkar av tiden med varandra dagen innan.

Tar även rätten att neka köpare om jag känner att det inte blir rätt hem.

Handpenningen betalas ej tillbaka om du ångrar köpet, eftersom vi kanske har avböjt andra köpare.

AVEL

Om ni önskar att avla eller ta någon kull på mina kaniner är det bra om ni talar om detta så att vi kan diskutera om det finns några defekter i stammarna. OCH DÅ FÅR MAN ETT FULLT HB, till sällskap får man ett äkthets intyg från ras klubben svenska Teddysällskapet .

Det kan vara bra att veta lite mer om kaninrasen innan man tar kullar. 

Medföljer ett äkthets intyg från rasklubben  

fullt hb vid avel.

 i Rasklubben  nedan finns mycket info om Teddyraserna.

www.svenskateddysallskapet.webbly.com 

På FB finns det en grupp man kan gå med i som heter 

Teddy gruppen välkommnakiss


 

Kan även ta emot kaniner som är köpta av mig i mån av plats, men betalar inga pengar tillbaka. Kaninen hämtas efter överenskommelse, annars blir kaninen åter till salu.

    

Pälsvård kan jag hjälpa till med i mån om tid, använder mig av en trimmer och sax. då lämnar man kaninen någon timma enligt överenkommelse

 

Bettet är kontrollerat när kaninen ska hämtas. När kaninerna lämnar min kaningård garanterar jag att kaninen är utan bettfel. Inte så kul att få hem fluffisen där tänderna växer fel. 

Om det mot förmodan skulle uppkomma ändå, innan kaninen blivit ett år så är kravet att jag måste själv se kaninens bett och då står jag för avlivningskostnad samt att jag tar med den till min veterinär. En ny kanin erbjuds. 

Bettfel är allvarligt och det finns inga andra åtgärder än avlivning för kaninens bästa.

 

AVEL

Om ni önskar att avla eller ta någon kull på mina kaniner är det bra om ni talar om detta så att vi kan diskutera om det finns några defekter i stammarna. OCH DÅ FÅR MAN ETT FULLT HB, till sällskap får man ett äkthets intyg från ras klubben ,Det kan vara bra att veta lite mer om kaninrasen innan man tar kullar. 

 PELLETS

JAG ANVÄNDER RABBFOR OCH STAMPE SOM FINNS I 20 KG SÄCKAR PÅ GRANNGÅRDEN,TILL SÄTTER ÄVEN HAVRE OCH SOLROSFRÖN OCH CONTRY BEAST

LIKNANDE PELLETS FINNS I 10 KG MARSVIN OCH KANIN 159:- PÅ GRANNGÅRDEN ELLER NÄTETsmile

 

HEMGÅNGSRÅD 

 

 

 

 

BRA ATT HA KITT TILL KANINEN HEMMA

 VIRKON : STÄDA BUREN MED

 CRITELE CARE: MAGSTOPP ELLER MATVÄGRAN

NOVIFORM:ÖGONINFEKTION

MINIFORM: GASER UPPSVÄLLD MAGE