Köp Info

 

VÄLKOMMEN TILL KÖPINFO

 

 

 Hej och välkommen hit till köpinfo när ni kommit hit är ni i tankarna att utöka  familjen med en ny familjemedlem.  

När du köper en kanin av oss får du en kanin som är väl ompysslad av både vuxna och barn. laughing dom är ej prut bra. har invensterat mycket i mitt kanineri i både tid och pengar.

Föräldrana måste ha det yttersta ansvaret KANINEN ska bli hela familjens ansvarsmile

Dom behöver pälsvård, en stor bur med hage till. Om kaninen ska bo ute året om ska dom vara två stycken (minst), annars blir dom lätt deprimerade och även understimmulerade. rekomenderar hona och hane. två honor bråkar samt två hanar. honor och hanar bör kastreras om dom inte ska ha kull ,för rumsrenhet och hormoner och även att så att dom inte får livmodercancer (gäller honan) blir då något större dyrare ingrepp än på en hane.

om du ej köper två samtidigt så börja med en hane då man kastrerar honom vid sex månaders ålder och sen kan man ta dam sällskap tre veckor efter kastrering. 

OM DU KÖPER KANIN PÅ HÖSTEN OCH VILL HA DOM BOENDE UTE TÄNK PÅ DETTA. NI/ DU behöver hitta en hane som är redo för kastrering OMGÅENDE SENAST I OKT OM dom ska bo ute på vintern TILLSAMMANS OCH VÄRMA VARANDRA ,så ATT MAN INTE riskerar att hanen tappar sin vinter päls och kan då inte bo ute på vintern. tar man båda samtidigt rek att sära på dom vid 3 månaders ålder, och man kan gränsa av buren så dom ser varandra.tre honor funkar också då blir dom som en liten koloni. kaninugen  är redo mellan 8 till tio veckor då kaninungar är känsliga kan dom inte flytta tidigare än 8 veckor.

OBS man kan inte på skynda flytten och man får acceptera att det inte går att sätta exakt datum vid flytt för en kaninunge VIKTIGASTE ATT DEN LILLE KÄNNS STABIL VID FLYTT och har en bra vikt

En vuxen måste dela ansvar för kaninen samt kammning och borstning.

Jag vill att dom hamnar i varaktiga hem. Om något händer så att kaninen måste flytta vill jag bli informerad eller ta tillbaks den. 

Om kaninen blir sjuk och dör plötsligt inom 1 till 2 månader kan man adoptera en ny ock man får 50 % avdrag .behöver dock veta vad som hänt och även bild eller bilder på den avlidna.  Betalar ej pengar tillbaka. 

 

Kan även ta emot kaniner som är köpta av mig i mån av plats, men betalar inga pengar tillbaka.

Kaninen hämtas efter överenskommelse, annars blir kaninen åter till salu.

    

Säljer till nyvarande ägare , inte för att ge bort till någon annan familj eller person.

Man ska även tänka på att fluffisen kan bli 8 till 12 år. Det är alltså ingen leksak som man tröttnar på efter tag. Dom blir väldigt personliga, roliga och kan lära sig mycket trix

Köp inte en kanin om det finns allergier i familjen. 

Att köpa en kanin i födeldagspresent är ok ,men att inte hämta samma dag och att kaninen hamnar i ett kalas ,cryär inte bra för den lilla kaninbebisen då dom kan bli väldigt stressade och det kan bli konsekvenser.

Bilder och film kan fås då jag inte helst tar emot besök. på grund av risker att sjukdomar kan tas med under skorna samt att min tid går åt att sköta kaninerna på helgerna. har ett vanligt jobb på vardagarna.smile

Skötselråd rasintyg, övergångsfoder borste leksaker följer med.

. Kollar alltid att kaninen är frisk när den lämnar gården, annars stannar den kvar ett tag till om det inte är något allvarigare. Kaninerna är bettfelskontrollerade, nyfrissadade & har även klippta klor. Rasen i sig är i sin natur en snäll go kanin.

 

Om du vill tinga en kanin som vi kommit överens om, tar vi halva kaninens pris i handpenning, När ni tingar kaninen
skriver ni kaninens namn i swish meddelandet. 

Sedan får ni hemgångs råd att läsa igenom 

swich nr 1234989695 (glöm inte att  meddela mig när du tingat så jag kan boka kaninen till er.

Kaninen är ej tingad förrän handpenningen är betald.  Vi håller inte på kaniner när det inte är tingade. Handpenningen måste vara betald.

Ni måste ange kaninens namn vid tingning. Resten av summan betalas vid leverans av kaninen. om kaninen stannar längre än vad vi kommit överens om så tillkommer en avgift på 200 kr per påbörjad vecka. 

HÄMTNING/ÖVERLÄMNING när ni tingat kaninen kommer vi överens om när kaninen kan flytta, då mina dagar inte är sig lika så betämmer vi så nära hämtning som möjligt.(ej flera veckor innanembarassed) när överlämning sker behövs det att vi checkar av tiden med varandra dagen innan. i enstaka fall kan jag ordna transport men då jag har en bit att köra gör jag det endast om det gäller flera kaniner. ersättning enligt överenkommelse.

Tar även rätten att neka köpare om jag känner att det inte blir rätt hem. avelen är främst för mitt intresse och adopterar bort dom som inte stannar i avel här då jag inte kan behålla allt även om jag vill.

Handpenningen betalas ej tillbaka om du ångrar köpet, eftersom vi kanske har avböjt andra köpare.

AVEL

UPPFÖDNING ÄR DET INTE VEM SOM HELST SOM SKA GÖRA DET ÄR EN KONST

DET KRÄVER MYCKET PLATS , tid, tålamod,kunskap och pengar, mitt mål är att förbättra raserna vilket är ett häst jobb. 

man ska inte tro att om man parar två kaniner att det blir bra, man måste veta bakrund, färger , genetiska defekter, vid korsningar kan sjukdom dyka uppcry

säljer främt till sällskap . man får ej ett FULLT HB till sällskap får man ett äkthets intyg från rasklubben svenska Teddysällskapet .för att minska ner framtida oseriösa uppföddare som tror att dom bara ska tjäna pengar avel handlar om så mycket mera en än pengar.

 

 i Rasklubben  nedan finns mycket info om raserna samt seriösa uppfödare.

www.svenskateddysallskapet.webbly.com 

 

På FB finns det en grupp man kan gå med i som heter 

Teddy gruppen välkommnakiss


 

 

pälsvård på angoran ska trimmas vart tredje månad eller oftare för att den ska må bra och inte sluta äta angoran fäller inte päls då den har en ullig päls

    

Pälsvård kan jag hjälpa till med i mån om tid, använder mig av en trimmer och sax. då lämnar man kaninen någon timma enligt överenkommelse

 

Bettet är kontrollerat när kaninen ska hämtas. När kaninerna lämnar min kaningård garanterar jag att kaninen är utan bettfel. Inte så kul att få hem fluffisen där tänderna växer fel. 

Om det mot förmodan skulle uppkomma ändå, innan kaninen blivit ett år så är kravet att jag måste själv se kaninens bett och då står jag för avlivningskostnad samt att jag tar med den till min veterinär. En ny kanin erbjuds. 

Bettfel är allvarligt och det finns inga andra åtgärder än avlivning för kaninens bästa.

 

AVEL

Att föda upp är ingetsom vem som helst kan göra kräver mycket plats,tid, tålamod,kunskap och pengar, mitt mål är att förbättra rasen vilket är ett hästjobb och man ska inte tro att när man parar två kaniner att det blir bra , man måste veta bakgrund färger genetiska defekter vid korsningar och sjukdom kan dyka uppcry

säljer främst till sällskap och då får man ej fullt hb för att förhindra oseriösa uppföddare,till sällskap får man ett äkhetsintyg från rasklubben svenska teddysällskapet

 PELLETS

JAG ANVÄNDER RABBFOR OCH STAMPE SOM FINNS I 20 KG SÄCKAR PÅ GRANNGÅRDEN,TILL SÄTTER ÄVEN HAVRE OCH SOLROSFRÖN OCH Britt pellets.

LIKNANDE PELLETS FINNS I 10 KG MARSVIN OCH KANIN 159:- PÅ GRANNGÅRDEN ELLER NÄTETsmile  

BRITT ÄR EN HÖGKVALITE PÅ PELLETS 1,5 KG 125 KR 

FINNS PÅ ZOO BUTIKER ELLER NÄTET

HEMGÅNGSRÅD 

 

 

BRA ATT HA KITT TILL KANINEN HEMMA

 VIRKON : STÄDA BUREN MED

 CRITELE CARE: MAGSTOPP ELLER MATVÄGRAN

NOVIFORM:ÖGONINFEKTION

MINIFORM: GASER UPPSVÄLLD MAGE 

 

 

Söker ni kaninvakt rekommenderar jag Salnecks Parks

MAIL SALNECKEPARKS.KANINPENSIONAT@famtornstrom.se

 

 

 Nu finns det två faktaböcker om hur man sköter en kanin och i dessa har jag fått medverka med mina tips råd. Har även fått informera om mina kaninraser.

Följ kaninens utveckling under de första veckorna. I boken beskrivs olika sysslor och aktiviteter, till exempel kaninutställningar, hopptävlingar, hemsnickrade hinder och varför solrosor serveras till kaninerna.

Tankar kring varför kaninen vaccineras samt hur och varför du bör kastrera kaninen. Detta och mycket mer får du läsa om när veterinär och uppfödare med flera års erfarenhet berättar högst personligt hur de gör. Perfekt bok från 12 år och uppåt.

 

 

 

Barnboks författare cristina johansson