VÄLKOMMEN TILL KÖPINFOsmile

 

KÖPINFO

 

 
När du köper en kanin av oss får du en kanin som är väl ompysslad av både vuxna och barn. laughing

Om du vill tinga en kanin tar vi halva kaninens pris i handpenning, i tingas skriver man namnet på kaninen.

Allergier köp inte en kanin om det finns allergi i familjen.

Bilder och film kan fås då jag inte helst tar emot besök. på grund av risker att sjukdomar kan tas med under skorna samt att min tid går åt att sköta kaninerna på helgerna. har ett vanligt jobb på vardagarna.smile

kaninerna

Ni måste ange kaninens namn vid tingning. Resten av summan betalas vid leverans av kaninen.om kaninen stannar längre än vad vi kommit överens om till kommer agift på 200 kr i veckan.

Tar även rätten att neka köpare om jag känner att det inte blir rätt hem.

Handpenningen betalas ej tillbaka om du ångrar köpet, eftersom vi kanske har avböjt andra köpare.

Kaninen är ej tingad förrän handpenningen är betald.

Medföljer nästan alltid ett härstamningsbevis, skötselråd och en liten foderpåse. Kollar alltid att kaninen är frisk när den lämnar gården, annars stannar den kvar ett tag till om det inte är något allvarigare. Kaninerna är bettfelskontrollerade, nyfrissadade & har även klippta klor. Rasen i sig är i sin natur en snäll go kanin.

 

Att tänka på innan man köper en fluffis:

Dom behöver pälsvård, en stor bur med hage till. Om kaninen ska bo ute året om ska dom vara två stycken (minst), annars blir dom lätt deprimerade och även understimmulerade. rek hona och hane. två honor bråkar samt två hanar. säljer kaninugen när den är redo mellan 8 till tio veckor då kaninungar är känsliga. 

Säljer till nyvarande ägare  inte för att ge bort till någon annan familj eller person.

Man ska även tänka på att fluffisen kan bli 8 till 12 år. Det är alltså ingen leksak som man tröttnar på efter tag. Dom blir väldigt personliga, roliga och kan lära sig mycket trix om man ger dom lite mer tid.

En vuxen måste dela ansvar för kaninen samt kammning och borstning.

Jag vill att dom hamnar i varaktiga hem. Om något händer så att kaninen måste flytta vill jag bli informerad eller ta tillbaks den. 

Om kaninen blir sjuk och dör plötsligt inom någon månad så får man en ny kanin. Ibland kan det vara något medfött fel. Betalar ej pengar tillbaka. 

Kan även ta emot kaniner som är köpta av mig i mån av plats, men betalar inga pengar tillbaka. Kaninen hämtas efter överenskommelse, annars blir kaninen åter till salu.

    

Pälsvård kan jag hjälpa till med i mån om tid, använder mig av en trimmer och sax.

 

Bettet är kontrollerat när kaninen ska hämtas. När kaninerna lämnar min kaningård garanterar jag att kaninen är utan bettfel. Inte så kul att få hem fluffisen där tänderna växer fel. 

Om det mot förmodan skulle uppkomma ändå, innan kaninen blivit ett år så är kravet att jag måste själv se kaninens bett och då står jag för avlivningskostnad samt att jag tar med den till min veterinär. En ny kanin erbjuds. 

Bettfel är allvarligt och det finns inga andra åtgärder än avlivning för kaninens bästa.

 

AVEL

Om ni önskar att avla eller ta någon kull på mina kaniner är det bra om ni talar om detta så att vi kan diskutera om det finns några defekter i stammarna. Det kan vara bra att veta lite mer om kaninrasen innan man tar kullar. 

 

 

STATUS

Till Salu - Kaninen är till salu & går att tinga.

Tingad - Tingningsavgiften är betald & ingen annan kan köpa kaninen.

Såld - Hela summan är betald & kaninen har flyttat till sin nya ägare.

Standby - Kaninen ska stanna, då kan ingen annan köpa kaninen.

Intressent finns- Finns möjlighet att tinga den.