Dessa små, kompakta engelska angoror  har ett brett, platt huvud och korta öron med mycket ullpäls på sig. De har också päls i ansikten (till skillnad från alla andra Angora), såväl som ylla fötter. vikt 3Kg livslängd 7 till tio år. Säljes endast till rätt hem som förstår deras värde. 

en angora kostar 3200kr

Den engelska Angora-kaninen är den enda Angora som har ansiktsinredning. Detta innebär att de har täta band och till och med sidobeslag så att hela kroppen (inklusive deras fötter) är täckt i päls. De kallas ofta “runda bollar av fluff” när deras kappa är i perfekt skick.

 

 

 

 

 

 

 

Den engelska Angoras kappa är tjock, yllig och silkeslen. Regelbunden skötsel, även under avstängningsperioder, är nödvändig, annars blir deras päls trassliga, mattade och på annat sätt obehagliga. Oavsett om du tar upp din engelska Angora-kanin för att vara en showkanin, ullproduktionskanin eller sällskapsdjurskanin, är det viktigt att hålla sin kappa trasselfri. För att göra detta, använd en husdjursskötselborste med trådborst (liknande dem som används med hundar eller katter) en till två gånger i veckan. Om du är engelska Angora är ett husdjur, se till att ta den till en groomer eller använda sax för att hålla pälsen kort eftersom den ständigt kommer att växa. De som använder engelska Angoras för sin ull rapporterar att klippa sin kappa ungefär fyra gånger per år - det är mycket ull! Om det finns några mattor kan du också använda sax för att ta bort dem.

 

Om du bestämmer dig för att hålla en engelska Angorakanin som husdjur, kommer du att göra dem en så kallad "valpskärning" att göra det lättare att ta dem. Den här typen av "frisyr" innebär att man klipper de flesta kroppar och ansikten för att hålla kappan kort, men lämnar sina fötter och öronrock relativt lång. Resultatet är en kanin som liknar något en liten puddel.

 

Skötselkrav

Först och främst kräver engelska angoror mycket uppmärksamhet i pälsavdelningen eftersom pälsen är så yl och tjock. De behöver regelbundna borstar (1-2 gånger i veckan) med en trådborstkam och klipps ungefär fyra gånger om året för att hålla kappan mattfri. Om du inte är villig att ägna så mycket tid åt att hålla din kanin lycklig och frisk, rekommenderar vi inte denna ras för första gången ägare.

 

Liksom de flesta kaniner kräver engelska angorakaniner en diet som består av 70 procent av höet. De återstående 30 procenten bör vara lika stora mängder färsk frukt, grönsaker och högkvalitativa pellets för att säkerställa att de får de rekommenderade vitaminer, näringsämnen obegränsad pellets och hö och slutligen, när de är 12 veckor gamla, långsamt presentera dem för grönsaker för att ta reda på vilka de föredrar.

 

Engelska Angoras gör stora husdjur och deras inhägnad kan antingen vara inomhus eller utomhus, beroende på din bostadsituation. Inomhus kaninhöljen ska vara tillräckligt stor för att din kanin ska kunna röra sig fritt och ska ha sängkläder för att hålla din Angora lycklig. För att säkerställa en ren kappa, se till att rena din kanins hölje varje dag och byta sängkläder en eller två gånger i veckan. Om höljet finns utanför, se till att den har tillräckligt skydd mot faror som till exempel väder och annat djurliv, men tillgång till vind och sol.

 

Dessa varelser är fogliga och sällskapliga, så se till att ta dem ur deras skåp för att ha gott om inomhus- eller utomhuslektid. Om du bor i en lägenhet eller hem utan inhägnad trädgård, kan du låta din kanin ströva fri runt huset mycket träning, men de skulle också älska att gå ut och fånga några strålar och känna gräset under deras fötter.

 

Hälsa

Engelska Angoras är stora husdjur och deras inhägnad kan antingen vara inomhus eller utomhus. Det mest oroande hälsoproblemet som den engelska Angorakanin står inför är potentialen för träblock. Kaniner är rena djur som sköter sig själva ofta och eftersom den engelska Angora (inte till skillnad från Satin Angora) har så tjock, lång ull, kan de av misstag injicera lite päls medan de sköter. Normalt passeras detta genom deras droppningar men det är möjligt att denna päls fångas in i matsmältningssystemet och skapar en furball. Till skillnad från katter kan kaniner inte återuppliva för att eliminera denna hårboll och följaktligen blir den större och större. Hårbollen växer så mycket att kaninen antingen antar att den är full och dör eftersom den inte äter eller den blockerar matsmältningsbanan helt och den kan helt enkelt inte äta. Hur som helst är vedblock ett farligt och verkligt problem när det gäller kaniner som har lång, tjock päls.

 

Symtom på träblock inkluderar en minskad aptit (eller inte äter alls), minskad aktivitet och droppningar är mindre ofta och / eller slits samman av ull. Om du ser något eller flera av dessa symtom, se till att du konsulterar din veterinär för nästa steg.

 

Tack och lov finns det sätt att förhindra ullblock i din kanin, diet är det viktigaste. Se till att din kanins diet är rik på fiber och brudgummen din kanin regelbundet. Många uppfödare kompletterar också med ananasbitar eller papayatabletter en gång i veckan för att förhindra ullblock.

 

Regelbunden skötsel även under avstängningsperioder är nödvändig med den engelska Angorakanin.

 

Temperament / Beteende

Engelska Angoras är jämnt kaniner som älskar att spendera kvalitetstid med sina mänskliga hanterare. Eftersom de kräver så mycket skötsel kommer de utan tvekan att binda med den som sköter dem oftast, särskilt om det är samma person som matar, husdjur och leker med dem. De har inte en tendens att vara skitiga eller oroliga, så att inte introducera dem för barn kommer inte att vara svårt. Medan de inte längtar efter ständig uppmärksamhet, blomstrar deras personligheter när de mestadels är ute och samverkar med människor, varför detta är en bra ras.