GÅ GÄRNA MED I ENGELSKA ANGORA GRUPPENsmile

 

 

 

 

 

 

 

FRÅGA GÄRNA VILKA SOM FINNS TILLGÄNLIGA

                                                       

 

 

 

                                                       

                                          

 

 

                                                                                   värmdös Brillo kan Adopteras

 

 

 

                                           

 

 

 

                                  

 

 

 

VÄRMDÖS KANINER ÄR DEN ENDA I SVERIGE SOM SÄLJER DEN MINDRE ENGELSKA ANGORAN. HAR SJÄLV ÅKT IFLERA DAGAR TILL EN KÄND UPPFÖDDARE OCH HÄMTAT HEM DOM HELT UNDERBARA LURVARNA. 

 

 

 

Dessa små, kompakta engelska angoror  har ett brett, platt huvud och korta öron med mycket ullpäls på sig. De har också päls i ansikten (till skillnad från alla andra Angoror som väger 5 kg), engelska angoran  vikt 3Kg eller mindre ,livslängd 7 till tio år. Säljes endast till rätt hem som förstår deras värde. 

En angora kostar från 3000kr till 4000 beroende på linjer färg och typ och är vaccinerad vid leverans.

Den engelska Angora-kaninen är den enda Angora som har ansiktsinredning. Detta innebär att de har täta band och till och med sidobeslag så att hela kroppen (inklusive deras fötter) är täckt i päls. De kallas ofta “runda bollar av fluff” när deras kappa är i perfekt skick.

 

 

 

 

 

 

 

Den engelska Angoras kappa är tjock, yllig och silkeslen. Regelbunden skötsel, även under avstängningsperioder, är nödvändig, annars blir deras päls trassliga,  Oavsett om du tar upp din engelska Angora-kanin för att vara en showkanin, ullproduktionskanin eller sällskapsdjurskanin, är det viktigt att hålla sin kappa trasselfri. För att göra detta, använd en husdjursskötselborste med trådborst (liknande dem som används med hundar eller katter) en till två gånger i veckan. Om du valt en engelska Angora  till husdjur, se till att ta den till att använda sax för att hålla pälsen kort eftersom den ständigt kommer att växa. De som använder engelska Angoras för sin ull rapporterar att klippa sin kappa ungefär fyra gånger per år - det är mycket ull! Om det finns några mattor kan du också använda sax för att ta bort dem.

 

Om du bestämmer dig för att ha en engelska Angorakanin som husdjur, får du en tillgiven go kanin som är mer hund lik.  man klipper de flesta kroppar och ansikten för att hålla kappan kort, men lämnar sina fötter och öronrock relativt lång. Resultatet är en kanin som liknar något en liten puddel.smile

 

Skötselkrav

 De behöver regelbundna borstar (1-2 gånger i veckan) med en trådborstkam och klipps ungefär fyra gånger om året för att hålla kappan mattfri. Om du inte är villig att ägna så mycket tid åt att hålla din kanin lycklig och frisk, rekommenderar vi inte denna ras för första gångens ägare. kan ta emot och klippa den för en summa.

 

Liksom de flesta kaniner kräver engelska angorakaniner en diet som består av 70 procent av höet. De återstående 30 procenten bör vara lika stora mängder färsk frukt, grönsaker och högkvalitativa pellets för att säkerställa att de får de rekommenderade vitaminer, näringsämnen obegränsad pellets och hö och slutligen, när de är 12 veckor gamla, långsamt presentera dem för grönsaker för att ta reda på vilka de föredrar.

 

Engelska Angoras är ett störe husdjur och deras inhägnad kan antingen vara inomhus eller utomhus, beroende på din bostadsituation. Inomhus kaninhöljen ska vara tillräckligt stor för att din kanin ska kunna röra sig fritt 

 

Dessa varelser är fogliga och sällskapliga, så se till att ta dem ur deras bur för att ha gott om inomhus- eller utomhuslektid. Om du bor i en lägenhet eller hem utan inhägnad trädgård, kan du låta din kanin ströva fri runt huset mycket träning, men de skulle också älska att gå ut och fånga några strålar och känna gräset under deras fötter.

 

Hälsa

Engelska Angoran och deras inhägnad kan antingen vara inomhus eller utomhus. Det mest oroande hälsoproblemet som den engelska Angorakanin står inför är potentialen för träblock.VILKET inte är så vanligt.

Kaniner är rena djur som sköter sig själva ofta och eftersom den engelska Angora (inte till skillnad från Satin Angora) har så tjock, lång ull, kan de av misstag injicera lite päls medan de sköter. Normalt passeras detta genom deras droppningar men det är möjligt att denna päls fångas in i matsmältningssystemet och skapar en furball. Till skillnad från katter kan kaniner inte återuppliva för att eliminera denna hårboll och följaktligen blir den större och större. Hårbollen växer så mycket att kaninen antingen antar att den är full och dör eftersom den inte äter eller den blockerar matsmältningsbanan helt och den kan helt enkelt inte äta. Hur som helst är vedblock ett farligt och verkligt problem när det gäller kaniner som har lång, tjock päls.

 

Symtom på träblock inkluderar en minskad aptit (eller inte äter alls), minskad aktivitet och droppningar är mindre ofta och / eller slits samman av ull. Om du ser något eller flera av dessa symtom, se till att du konsulterar din veterinär för nästa steg.

 

Tack och lov finns det sätt att förhindra ullblock i din kanin, diet är det viktigaste. Se till att din kanins diet är rik på fiber .

Många uppfödare kompletterar också med ananasbitar eller papayatabletter en gång i veckan för att förhindra ullblock.

 

Regelbunden skötsel även under avstängningsperioder är nödvändig med den engelska Angorakanin.

 

Temperament / Beteende

Engelska Angoras är en snäll och trevlig kanin som en liten hund som älskar att spendera kvalitetstid med sina mänskliga hanterare. Eftersom de kräver mycket skötsel kommer de utan tvekan att binda med den som sköter dem oftast, särskilt om det är samma person som matar och leker med dem. De har inte en tendens att vara oroliga, så att  introducera dem för barn kommer inte att vara svårt. Medan de inte längtar efter ständig uppmärksamhet, blomstrar deras personligheter när de mestadels är ute och samverkar med människor.